tirsdag 11. august 2020

Vann under parkett

Sørg for å holde vannet unna parketten din. Noen dager etter dette oppdaget vi at det var ujevnt gulv ved kjøkkenet, og noen lister hadde sugd opp masse vann. Så vi gikk og hentet. Under vasking her ble en bøtte med vann veltet på laminatgulvet.


Skjøtene buler nå opp, og dekksida på kjøkkeninnredningen er ødelagt. Tok meg " vann over hodet" og kjørte på med litt for mye grønnsåpevask på parketten så sprakk opp noen svarte striper i mellom. Vannskadene kan skjule seg bak nye vegger og parkett.


Slik kan du unngå å. Brannvesenet hadde oppdrag under ekstremregnet. Nå har jeg tørket parketten oppå.


Vann under parkett

Skulle din bolig bli utsatt for en vannskade, for eksempel i forbindelse med store nedbørsmengder, gjelder det å ta tak i problemet umiddelbart. Katten sølte litt vann på parketten en gang og vannet rakk å trekke seg inn i skjøtene i. Da kommer de i allefall til å ta opp deler av gulvet for å se hvor ille skaden er under, man kan også vente seg at vegger har trukket till seg en del vann.


Finn ut hvilken rad det er som får gulvet til å bule, og fjern deretter gulvlisten. I tillegg vil innlagt gulvvarme øke den varme følelsen av et ekte parkettgulv. Har man flise- eller skifergulv med tregulv under må man tørke opp søl. Spesielt parkett og laminat er utsatt for vann, mens skifer og linoleum.


Vann under parkett

Har du oppdaget små sprekker i parketten nå i vinter? Under kortere perioder med tørr inneluft kan det oppstå sprekker mellom gulvbordene eller knirk i gulvet. Kokende vann tilfører fuktighet i rommet. Unngå riper i gulvet.


Dette går som regel. Til å beskytte gulvet mot riper, bruk filtknotter under stol- og bordbein. La ikke san smuss eller vann bli liggende på gulvet.


Vann under parkett

Fukt i underlaget for gulvbelegg skaper mange problemer. Et nystøpt betonggulv inneholder mye vann som skal tørkes ut før det legges gulvbelegg. Vannrørene må plasseres minst mm under undergulvets overflate. Underegulvet må være plant, fast, tørt og rent uten ujevnheter.


Gulvlegger har ansvaret for å. Parketten har noen få, store og lange sprekker. Vannet trenger ned i endefugene og sidefugene, som ikke er forseglet på.


Noen gulvprodusenter anbefaler termostater med følere nede i gulvet, og maks-temperatur C under teppet, og 26.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg