torsdag 13. desember 2018

Isolere vegg uten vindsperre

Det er kun isolerte vegger, ikke tak. Virker som det er lagt inn isolasjon før det er skrudd plater på veggene. Dette er greit nok,men er det fare for. Det jeg lurer på er hvor farlig det er å isolere litt i veggene med tanke på at jeg har kledd direkte på reisverk?


Isolere vegg uten vindsperre

Isolasjon uten vindsperre er dødfødt, det samme er egentlig kledning som. Du kan selv isolere eller etterisolere forholdsvis raskt. Isolasjonen i veggene går da helt ut til kledningen, ingen form for lufting i veggene.


Skal du etterisolere et eldre hus er det konstruksjonen og husets tilstand. Det har satt føringer på oppbygging av vegger og tak, og på materialbruk. VIDEO: Denne veggen skal isoleres innenfra, og isolatøren vil her vise deg hvordan du oppnår best isolering.


Jeg tenker å isolere veggene og tak, og plate med gips. Har lite lyst til å sprette av all kledning for å montere vindsperre og lekte ut for lufting.


Men uten noen form for vindtetting så hjelper det vel heller ikke å isolere. Bare at jeg tenkte 15cm i gulv og tak og 7cm i veggene.


Når du skal skifte utvendig kledning på huset bør du planlegge å etterisolere samtidig. Etterisolering kan. Skift vinduer og. Da legges alle el.


Veggene er kledd med supanel og taket tekt med teglpanner. Fagene ble fylt med mineralull og ble dekket av en veggpapp som vindsperre.


Glava isolasjon holder mer på fukt enn for eksempel isofiber, og er derfor dårligere. I trehus er det hovedsakelig to måter å etterisolere veggene utenfra på.


Isolere vegg uten vindsperre

Deretter legger du en 2millimeter bred vindsperre utenpå den. Isolering av vegg i kjeller. Loftet skal ha lufting langs veggen (raftet) eller i gavlveggene. Denne metoden gir deg muligheten til å lage en lydhimling uten å rive ned den.


Jeg skal etterisolere garasjen min med Rockwool plater innvendig. Vegger og tak i nyere boliger består av ytterkledning, vindsperre. Montering av ROCKWOOL Vindsperre.


Hold vindsperrerullen mot bindingsverket ved et hjørne og fest. BYGGTEKNISK FORSKRIFT - Yttervegg - nybygg. Ved mm isolasjon på innsiden av dampsperren, kreves det minst 1mm. Utenpå stenderne monteres vindsperre i form av ROCKWOOL Vindsperre.


I bindingsverkvegg legges isolasjonen inni selve veggen. Er du usikker på om huset er egnet for etterisolering uten dampsperre, vil vi.


Isolere vegg uten vindsperre

Er det bare et hulrom i veggen, kan du oppnå et godt resultat uten at veggen bygger mer enn tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg