onsdag 15. januar 2020

Overbygget terrasse regler

Overbygget terrasse regler

Hvor høy blir terrassen over bakken. Det er ulike regler for terrassen som er lavere eller høyere enn meter. Her er reglene du må følge.


Vær obs på at et takoverbygg på en veranda er et påbygg, ikke tilbygg. Det går dermed ikke inn under de nye reglene som kom i sommer.


Overbygget terrasse er populært, og den gjør det lunt og godt siden. Fordelen med de nye og utvidete reglene for hva som er unntatt. En overbygd terrasse er genial når regnet faller ned.


Tiltaket må ikke komme i strid med annet regelverk, som for eksempel veglovens. Innglassing av terrasser, veranda, balkonger mv. Taktrøbbel: Leonhard Jakobsen trodde nye byggeregler skulle åpne.


Overbygget terrasse regler

Når du skal bygge terrasse eller veranda er det tre ulike kategorier som er aktuelle. Reglene om avstand til nabogrense etter pbl § 29-gjelder derfor heller ikke. Terrasse på bakken, dvs. Er takoverbygg på terrasse søknadspliktig?


Sjekk alltid reglene i kommunen der du bor. Med veranda forstås åpen eller overbygd oppholdsplass som tilbygg til bolig. Måleregler finnes i byggteknisk forskrift § 6-med veiledning.


Overbygget terrasse regler

Dette kan også påvirke om du må søke eller ikke. Før du søker, se her. Utegulv, terrasse, veranda. Balkong, veranda og lignende, eller åpent overbygget inngangsparti inntil m2.


Nye byggeregler vil gjøre det enklere for folk flest å føre opp mindre bygg på egen eiendom. Bygging av terrasse på bakken vil, der plasseringen ikke er i strid. Lamellene kan legges ned og danner da et overbygget.


Hvis terrassen er over meter følger terrassen de samme reglene som tilbygg og. Oppføring av fritidsbolig er søknadspliktig etter plan- og.


Parkeringsareal som ikke er overbygget og terrasser som ikke er overbygget skal ikke. Hva er forskjell på terrasse, veranda og balkong, og hva må jeg søke om å bygge ? Veranda og lignende, eller åpent overbygget inngangsparti ikke er større enn. Avstandsregler gjelder og tiltaket kan ikke plasseres utenfor byggegrense.


Se om garasjen, terrassen eller boden er lov å bygge uten at du må søke om. Det er du som er ansvarlig for å følge alle lover og regler når du bygger på egen.


Dette gjelder primært terrasse, understøttet veranda og lignende, åpent overbygget. En terrasse skal, lik alle. Ikke overbygd terrasse og veranda regnes med som uteoppholdsareal.


Må det søkes om slike terrasser ? Ja, alle terrasser er. Eksempel: ved- eller sykkelbo terrasse, overbygget inngangsparti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg