tirsdag 21. januar 2020

Peisinnsats i gammel peis

Jøtul I 4Panorama passer svært godt i mange gamle åpne peiser. Det store buede glasset gir et flott flammebilde i stua. Montere peisinnsats i åpen peis. Peisinnsatsene gir god varme, og de store glassflatene gir godt innsyn til bålet.


Velg en kassettløsning. En åpen grue som ikke er i bruk kan. Beate og Michael hadde en gammel murpeis som dominerte mye av stuen og ga lite varme. De ønsket en mer tidsriktig og klassisk peis.


Løsningen ble en peis. Altså ikke pent eller praktisk, spesielt ettersom peisen ikke kan brukes. Kan de kjøpe en peisinnsats og bruke eksisterende pipe? Hytten er nok fra.


Peisinnsats i gammel peis

Jeg syns det hadde vært penest med en peisinnsats med glassider (se bilde av eksisterende peis ). Eller syns dere panorama ville passet bedre. Fra åpen peis til effektiv varmekilde. Det er smart å oppgradere den åpne peisen med en innsats.


Varmen spres i rommet i stedet for å suges opp. Det er en klok avgjørelse å oppgradere den åpne peisen med en innsats. Med en peisinnsats kan du skape din egen stil og får garantert.


Av: Chili Publications Produkt i toppbilde: Faber MatriX ( gasspeis ). Gammel grue peis med liten nytteverdi og mest til pynt. Etter rehabilitering med Dovre peisinnsats og monteringssett. Det finnes mange flotte peiser rundt omkring i Norge, som sjelden er i bruk. Grunnen kan være at all varmen fra bålet forsvinner.


Har du gammel peis, må du oppgradere den. På - og 80- tallet ble det solgt flere tusen peisinnsatser av typen. En peisinnsats er et brennkammer. Den brukes enten med.


Vi har peisinnsatser i forskjellige størrelser som passer i de fleste gamle gruer. Ta kontakt med oss. Rivd gammel peis, forblendet og reparert elementpipe, satt opp brannmursplate mot vegg og montert ovn. Brunner peisinnsats med.


Peisinnsats i gammel peis

Stilren peisinnsats med flat front og stor glassluke som gir et flott innblikk til flammene. Håndtakene er fullt intergrerte slik at innsatsen fremstår som en samlet.


Peis, peisovner, vedovner og peisinnsatser. Med montering av peisinnsats i en gammel peisgrue får du et nytt, vakkert og energiøkonomisk ildsted. På bildet er det benyttet peisinnsatsen I 5fra Jøtul. Vurderer dette for å få bedre varmeeffekt på hytta og tenkte jeg kunne få tak i en brukt, sette den rett inn og med røykrør opp til spjelet.


Peisinnsats i gammel peis

Imidlertid er de spesialdesignet for å sette inn i en åpen peis. På denne måten kan du enkelt forvandle din gamle tradisjonelle peis til en moderne biopeis uten en.


I tillegg gir ny teknologi et utvalg av peisinnsatsene muligheten til å fyre med hevedøren åpen. Dette gir en åpen peisfølelse hvor man kan høre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg