mandag 13. juli 2020

Takkonstruksjon skråtak

Takkonstruksjon skråtak

Byggforskserien har anvisninger for ulike takkonstruksjoner og detaljer. VIDEO: Håndverkeren vil her vise hvordan han bygger en takkonstruksjon til et uthus. Takhellingen avhenger av hvilken type tak som skal. Takkonstruksjoner må dimensjoneres i forhold til snølast.


Ved arbeide på skråtak er det spesielt viktig med sikring. De vanligste takkonstruksjonene kan deles inn i tre hovedtyper: Kompakte tak. Det vanligste og tryggeste er å velge skråtak, og med opplektet. Snekker på skråtak.


Takkonstruksjon skråtak

Skrå takkonstruksjoner kan bygges opp på flere måter. Uten lufting i takkonstruksjonen oppstår kondens, fukt og på sikt sopp, mugg. Kalde tak – skråtak – har utvendig nedløp og må derfor ha lufting. Skråtak med kombinert undertak og vindsperre.


Mer sjeldent er åstak eller oppforet tretak. I det følgende er det kun. I visse konstruksjoner blir isolasjonen fuktig og forsterker skadene. Taksperre synlig takkonstruksjon, underpanel og båndtekking.


Eksempel med BauderPIR MDE. Varmeisolasjonselement for metall, skifer og shingel tekking. Historisk sett har det vært skråtak som har dominert i Norge.


Særlig det klassiske saltaket har stor utbredelse her til lands. Flate tak skiller seg på vesentlig måte. Skal du skifte taktekking, isolere eller gjøre andre endringer på. Dette gir en isolert flate som beskytter både takkonstruksjon og bolig.


Hver takkonstruksjon krever sin unike tilnærming. Har taket ditt ark eller kvist? Du må oppgi om taket ditt skal ha ark eller kvist før du kan gå videre. KALDT ELLER VARMT LOFT De fleste norske småhus har skråtak.


I slike hus er det to hovedkategorier av takkonstruksjoner : kaldt eller varmt loft. For takopplett i skråtak (med små takflater) bør takvinkelen ikke være mindre.


HE-ankrene er laget av varmforsinket stålplate i tykkelsen mm. Ulike takkonstruksjoner. Plasting av annen etasje med skråtak. Prosjekt informasjon.


Takkonstruksjon skråtak

Taktekking av flate tak, skråtak og andre takflater. Vi hjelper deg med anbud på takkonstruksjon. Det er av takstmann anbefalt pga skråtak i beboelsesrom, å benytte diffusjonsåpent underta.


Buvika, Mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg