fredag 3. juli 2020

Trekkfulle vinduer

Selv om gamle vinduer gir bygningen karakter og som oftest har god kvalitet oppleves de for mange som trekkfulle og kalde. Krav til bokomfort. Har trekkfulle vinduer og dører. Bor i en bolig som ble.


Trekkfulle vinduer

Hvis det er manglende isolasjon, kan det tyde på at flere vinduer er i. Kan du trekke lappen lett ut, er det ikke tett mellom vindu og karm. Det som ofte skjer i trekkfulle hus, er at ventilene lukkes i kalde perioder. To konkrete forslag for å holde den kalde vinterluften ute.


Trekkfulle vinduer

Vi har både fønet folie over vinduet til høyre og lagt nye tetningslinjer. Få oppskriften i. Dårlige, trekkfulle vinduer fører til enorme varmetap i tusenvis av norske boliger. Har du trekkfulle vinduer eller dører kan en av grunnene være at tettingen rundt er for dårlig.


Dette kan utbedres på en enkel måte. Vinduene står faktisk for opptil prosent av varmetapene, så her er det viktig at.


Hvis vinduene er dårlige og trekkfulle bør du vurdere utskifting til nye energieffektive vinduer. Men husk at gamle vinduer kan ha god kvalitet. Dobloug og Marius Bakken i Hedmark Termografi foretar termografi og trykktester av bygninger, eneboliger og leiligheter.


Eller et vindu i døra? Mulighetene er mange, for det er stort utvalg å velge blant. Energisparende vinduer har erstattet de gamle trekkfulle vinduene, noe som bidrar til et bedre inneklima, samt balkondører for Stovner Eldresenter i Oslo.


Fem punkter om bytte av trekkfulle vinduer. Eksperten: Trond Bøhlerengen. Utdanning: Sivilingeniør. Jobber som: Seniorforsker i Sintef Byggforsk.


Hver enkelt må selv bekoste utskifting og det er intet krav om å delta. Hvorfor bør du skifte vinduer? Har du gamle trekkfulle vinduer, fyrer du mer for kråka enn. Lei av trekkfulle vinduer ? Visste du at vinduer som er mer enn.


Trekkfulle vinduer

De opprinnelige 1-lags vinduene i gamle hus gir ofte et orginalt utrykk men de er ofte trekkfulle og gir varmetap. Kobla vindu med lags isolerglass i indre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg