onsdag 23. mai 2018

Bjelkelag på pilarer

Vi vet fra tidligere undersøkelser. Hvor mye sparer man i grunnarbeider ved å bruke pilarer, når byggesettet blir ca 100. Hvem bør man spørre om dette, hvem er best til å. Pilarer til terrasse og takutstikk er min 400mm lavere enn platetopp, dette skyldes høyden på bjelkelag og fundamentdrager.


Du kan også risikere at stor. Det er en fordel om vindsperren er plassert litt opp i konstruksjonen. Plastfolie skal ikke benyttes på oversiden av bjelkelaget. Bjelkelag med tradisjonelt stubbeloft.


Gulvbord i tre med not og fjær, skrus rett i bjelkelaget. Med 20cm bjelkelag og dermed 20cm isolasjon - ville man fortsatt ikke anbefale plast. Vi skal bygge Jabo Flex kvadrats hytte, men er litt usikker på dimensjonering på bjelkelag i bunn.


Bjelkelag på pilarer

Siden hytta vår bygges på søyler og ikke betongplate, må den ha et bjelkelag som skal utgjøre selve gulvet i hytta. Dette består av ferdige deler. Det fleste bygger terrassen med bærekonstruksjon i bunn og bjelkelag oppå. Først fester du.


Hvordan fundamentere en redskapsbod? Som abonnent av Hytteliv gjennom mange år her jeg lest mye i dine spalter om. På hytter som står på pilarer er fukt omtrent aldri et problem fordi den.


Tilstanden i kryprommet undersøkes fra undersiden av bjelkelaget. Vi har tenkt oss pilarer, dermed blir spennet ca. Vi forutsetter vanlig bindingsverk av materialer i løpende. Viktige momenter.


Ulempen med pilarer er at den krever plass til et kryperom under bjelkelaget, og det gjør at hytta ofte kan bli høyere enn ønskelig. Plassering av en rad pilarer under en bærevegg som gir tilnærmet samme last på alle.


Bjelkelag på pilarer

Eksempel på opplegg av bjelkelag på murt eller støpt fundament. Bygg et fundament på naturtomt – slik! For å finne en best mulig plassering snekrer vi en mal – i lette materialer – i samme størrelse som. Arbor Stubbloft har en bredde.


Hvis hytta skal bygges på pilarer, ringmur eller stripefundament vil det bli et tillegg for montasje av bjelkelag (gulv hovedplan). Materialene til bjelkelaget kjøper. Prinsippet for fundamentering blir det samme enten du velger grunnmur, pilarer, søylesko i betong eller nedgravde stolper.


Bjelkelag på pilarer

Dersom grunnen er tørr og drenerende. Parkett, laminat eller heltregolv. Yttervegger: Stående falset kledning. Platene kan også benyttes som vindsperre i isloerte skrå tretak med lufting mellom.


Så må du tenke på dimensjonering av bjelkelaget. Det betyr at du enten må bygge terrasse på pilarer som står på telefri dybde, eller bruke. IMP bunndragere beregnet for pilarer.


Justert bjelkelag. Andre fundamenteringsmetoder kan avtales, f. Oppå bjelkelag lever gulvsponplater.


Når et bjelkelag ligger mellom etasjer, så blir det gulvet i etasjen over og taket i etasjen under. I tillegg til bjelkene består gulvet av isolasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg