torsdag 7. februar 2019

Grunne tapet

Hva slags tapet kan jeg male på? Tekstiltapet, glassfiberstrie og papirtapet kan alle males rett på. Er tapeten malt fra før, behøves ingen grunning ! Ulike tapeters struktur og sug vil påvirke.


Grunne tapet

Understrøk for maling. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet, samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet. Legg i huskeliste. Det er ikke bare underlaget som bestemmer når du bør grunne.


Type tapet spiller også en viktig rolle. Tapeter med lav opasitet, det vil si tapeter. Sikrer godt resultat på tapet.


Malingen skjuler ikke rifter, ujevnheter, struktur osv så resultatet blir deretter, men tapet kan fint males. Det bør deretter benyttes en grunning beregnet for tapet.


Denne grunningen fukter underlaget slik at tapetet ikke løsner eller lager blærer, sier Bryng. Det er lettere å tapetsere på et sugende underlag, og det gjelder i utgangspunktet all slags. Vi hadde også tapet på gips. Tapetfjerner fungerte fint, men det var en langtekkelig drittjobb.


Det kommer helt ann på kvaliteten på tapeten. Saken er denne: Da jeg fjernet tapeten i stua, fant jeg en tykk tapet under som var overmalt slik at det, etter mye flekksparkling, vel å merke, bare.


Spesialgrunning som benyttes på underlaget før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales. Våtromsgrunning. Grunning til tapet.


Slik legger du tapet : Før du begynner må du sørge for at underlaget er jevnt, fast, ensfarget og avfettet. Bruk grunning som matcher tapetet. Hvordan male du på tapet – steg-for-steg! Slik går du frem når du skal male tapetserte vegger.


Grunne tapet

Nordsjö Visualizer-appen gir et. Maxbo-eksperten anbefaler å vaske veggen med Jotun spesialvask før maling og grunne den med Jotun grunning for tapet, før du går i gang med selve. Velg et fibertapet eller tapet med fiberbakside - da kan du rulle lim på veggen og.


Men du må også huske å grunne veggen i tapetens farge. Tidligere tapetsert overflate. All løs tapet bør fjernes. Jeg har lignende tapet selv som jeg har malt med hell.


Alle kan males, men du må ikke bruke vanntynnbar grunning, det vil løse opp. Ved tapetsering med tapet med sterk farge, anbefaler vi å grunne med tilnærmet lik farge som tapetet. Dette for å unngå lyse striper hvis det skulle bli sprekker i. I tillegg vil dette bunnstrøket gjøre at underlaget vil suge likt av. Når det kommer til tapet har Roar Aune hos Fantasi Interiør klare tanker om når du bør grunne, men påpeker samtidig at med dagens tapeter er.


Grunne tapet

Jeg pusser opp et rom i ledige stunder og har fjernet gammel tapet med steamer. Har sparklet og pusset og skal tapetsere. Må jeg grunne først.


Tapetlimet vil forsvinne inn i platene uten grunning, det samme gjelder maling. Tips: Skal du grunne under tapet ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg