fredag 8. februar 2019

Skruer til kledning

Skruer til kledning

Steg for steg guide til deg som skal skifte eller sette opp ny kledning. Ved bruk av skruer for feste av kledningen kan man bruke 30xmm lekter. Valg av tresort, type, profil. Noen som har erfaring med dette?


Jeg vil jo ikke bruke vanlige treskruer. Nå finnes det skruer med belegg, men de er enda dyrere, dessuten klarer du ikke å skru inn alle skruene, uten at belegget skades. Skruelenge avhenger av type skrue og dimensjon, velges fra anerkjent leverandør.


Husk å velge riktig kvalitet på spiker og skruer i forhold til bruksområde og. Fiberkutt for en lettere innskruing og ingen eller mindre sprekkdannelse. Torx bitsspor for bedre feste mellom skrue og bits.


Skruer til kledning

Cklassifisert belegg for bruk i. Best på utvendig kledning, minst risiko for at vann trenger inn. Det skal lektes ut (23mm), slik at det blir lufting mellom rupanelen og kledningen. Jeg skal bruke vestlandspanel (liggende).


Skruer har overtatt mange av spikerens oppgaver, men det betyr ikke at spikerens rolle er utspilt. Når man monterer kledning er for eksempel spikeren fremdeles. Fra før er det kjent at spiker er å foretrekke fremfor skruer så fremt at den ikke er slått for langt inn i trevirket.


Dette forklares med at en skrue. I dag er det mange som bruker spikerpistol når kledningen skal opp. Ved første øyekast ser en skrue enkel og tilforlatelig ut.


Skruer til kledning

Du unngår også hammerslag på bordene, og bruk av dor. En annen fordel med å feste kledningen med skruer er at det er enkelt å trekke ut skruene om bordet. Ditt hus, din farge.


Huseierne valgte Kebony kledning for å slippe lettere unna framtidig. Jernet i galvaniseringen i en vanlig skrue eller spiker vil med regn skille.


For å sikre lengst mulig levetid på kledningen er det viktig å følge disse. ESSVEs nye fasadeskruer. Les også: Alt du trenger å vite om utvendig kledning. Bruk riktig spiker eller skrue.


Benyttes skruer, skal lengden på skruene være minimum dobbelt lengde av tykkelsen på kledningsbordet. Hvordan montere utvendig kledning fra Inntre Kjeldstad.


N MONTERE KLEDNINGEN ? Skruer gir vesentlig bedre forankring enn spiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg