mandag 25. februar 2019

Skumming av vinduer

Skumming av vinduer

Er skumming rundt vinduer tilfredsstillende som vindtetting etter tek07. Tar ikke lange tida å fuge vindsperra mot vinduet da. Et typisk eksempel er ved montering av vinduer og dører, som vi var inne på lenger opp. Derfor er det smart å bruke fleksibelt skum på slike.


Det finnes mange eksempler på at skum har ekspandert så mye at døren eller vinduet blir vanskelig å åpne eller lukke. Rett og slet fordi karmen. SKUM: Fleksibelt.


Skumming av vinduer

Lastet opp av Byggmakker Handel AS monteringsanvisning - Byggtjeneste media. Lyssand Toppsving vindu. VIKTIG VED INNSETTING AV ALLE TYPER VINDUER OG DØRER. Bruk avstiving ved skumming.


Når vinduskarmens utside plasseres innenfor vindsperren, må det monteres en membran med fall som drenerer vannet ut fra vinduet og utenfor vindsperren. Det kan supplere karmskruer og kiler, og hjelpe dem med å holde på plass en dør, men skummet kan ikke. Når du setter inn et vindu i en murvegg, må du fuge rundt det.


Her viser mureren klassisk fuging med mørtel. Vinduer er festet til ytterveggene slik at det finnes et lite hulerom mellom karm og veggkonstruksjon. Ofte er isolasjonen i dette hulerommet.


Hvis du har brukt fugeskum, må du sjekke at det er helt herdet før du skjærer bort eventuelt overflødig skum. Fjern deretter beskyttelsetapen på alle vindusdelene. Uansett hva slags skum du velger å bruke, så er det veldig viktig at du fukter det området som skal skummes godt med vann først, sier han.


Listing og tetting. Egnet for skumming mot materialer som er følsomme for trykk fra ekspanderende PU-skum. Fungerer også i lave temperaturer. Tips til vellykket skumming.


Det viktigste å tenke på er å. Skummet er laget av. Ved puss og støpearbeid må vinduet dekkes til da sement ødelegger glass. Vks anvisning om bruk av skum ikke dytt for.


Sett fast med skruer beslag eller justeringsskruer. Ved bruk av ekspanderende skum må vinduet avstives før skumming. Kontrollér vater, lodd og at kryssmål er like. Du trenger ikke være vindusekspert for å montere våre vinduer, men: vær.


Det er bedre å skumme mindre, la skummet tørke, for så å skumme én gang til. Se NDVKs anvisning om bruk av skum. Ikke dytt for hardt. Det er viktig at vinduer og dører blir satt riktig.


Ved fuging eller skumming skal det alltid være 8-10mm avstand. U-verdien blir lavest med store vinduer og stiger når vinduene blir mindre. Tapes med monteringstape utvendig før skumming.


I aluminium: Limes. Feil montering kan svekke isoleringsevnen til vinduet og, i verste fall, skade. De fleste vindusleverandører anbefaler ikke å skumme rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg