mandag 12. november 2018

Bygge gapahuk regler

Mange ønsker seg platting, terrasse, garasje eller nytt gjerde. For noen år tilbake ble reglene myket opp for å gjøre søknadsprosessene enklere. Lurer du på hvordan du bygger gapahuk i skogen? Her er Sintefs egne tips til hvordan du kan bygge seks forskjellige gapahuker selv.


Hvis du holder deg innenfor disse reglene kan du fint sette opp en gapahuk i hagen. Selv om du slipper å søke, er det ditt ansvar for at du bygger i tråd med lovverket og reguleringsplaner.


Kommunen kan hjelpe deg å finne. Nye regler for plan- og byggesaker. Folk kan oppføre frittliggende bygninger, inntil kvadratmeter, som garasjer, uthus eller lignende, uten krav.


Uansett: leste at Gapahuk er ulovlig å sette opp (hvis du skjærer i friske trær). Men tolker svaret ditt som at du innretter deg etter reglene og mener. Bygg en flott gapahuk og kom tett på naturen. Overnatt ute, eller bruk den som grillhytte og utestue.


Her kan du se hvordan den bygges – trinn. Det vises til søknad om oppføring av gapahuk registrert mottatt her 06. Med hjemmel i Forskrift om gebyr for byggesaker og opprettelse av. Denne regelen gjelder likevel ikke for byggverk som står i nødvendig.


Målselv kommune mener det er fullt lovlig å bygge gapahuk langs elva. Men om man skal bygge en gapahuk i skogen, bryter man da noen regler ? Akkurat det har vi sett nærmere på, for vi har jo ganske mange. Er uteplassen tett inntil naboens grense, kan man nå bli overrasket av en berlinmur tett inntil seg.


Fordelen med de nye og utvidete reglene for. Bygging av vedbu, redskapsskur, dukkestue eller oppussing av kjeller kan du i mange tilfeller sette i gang med og gjennomføre helt uten tillatelse.


Byggesaksforskriftens § 4-1. Er du usikker på hvilke regler som gjelder, ta kontakt med Enhet for. En enkel gapahuk kan neppe betraktes som et varig bygg, sier skogbrukssjefen. Den vil som regel ikke gjøre det hvis.


Jo, heldigvis har man lover og regler å forholde seg til. Kan den da stå i evig tid? Skal du bygge en terrasse, en overdekket uteplass eller sette opp en levegg? ALLEMANNSRETTEN – KAN DU BYGGE GAPAHUK HVOR SOM.


På innmark er reglene slik at du kan gå tur på veier og stier, så lenge du. Tiltaket gapahuk er unntatt søknadsplikt, jfr. Rettslig grunnlag. Reglene om dette finnes i forvaltningslovens §§ og 19.


Geir Uno Dreng, vår eminente formann, kunne i går gi oss gladmeldingen. Om du skal bygge eller skille ut en tomt finner du informasjon og veiledning om hva som er søknadspliktig og hva du kan gjøre uten å søke. SIST OPPDATERT. For å bygge gapahuk trenger man presenning, tau, sag og øks, og med masse granbar i bunnen blir dette en god og myk soveplass.


Den aktive foreninga ønsket å bygge en liten gapahuk på 6. Søknaden gjelder en enkel gapahuk for å fremme friluftslivet. Ságat - Samisk avis AS arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Daglig leder og partner i Flatnes Bygg Consult AS (FBC), som er en lokal.


Er det ikke mange mindre tiltak som nå kan bygges uten søknad? Allemannsretten må sees i sammenheng med andre regelverk, for eksempel. Vil bygge gapahuk på Gjøna. Gjønå, at trimgruppa til Gjerdsvika IL vil etablere endå ein gapahuk.


Vestlandsnytt arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg