onsdag 30. januar 2019

Flammebehandle tre

Flammebehandlet treverk er en flere tusen år gammel teknikk som ble (og blir) mye brukt i Japan. Det sies at brent treverk kan holde i 1år. Etter flammebehandling får kledningen dype fargetoner, unik tekstur uten bruk av kjemiske midler.


Bruk av teknologi for karbonisering av tre gir. Velges varmebehandling og samtidig vil ha et sort hus, så kan vi flammebehandle kledning som vist på bildene. Da viderefører vi teknikken og kvaliteten, og huset. På Treteknisk sier seniorforsker Per Otto Flæte at det mangler dokumentasjon på effekten av brent tre, og også på linolje.


Dette skulle vi visst. Shou sugi ban, også kalt Yakisugi er brent treverk som de siste årene blitt svært populært som erstatning til kledning, terrassebor interiørpanel og møbler verden. Teknikken er også utbredt i Japan hvor den går under navnet Shou Sugi Ban og Yakisugi. Jeg begynte å interessere meg for karbonisert tre for.


I Japan har brent tre vært benyttet til kledning i århundrer, kjent under navnene Shou Sugi Ban eller Yakisugi. Det er den japanske tradisjonen som er inspirasjon. Vedlikeholdsfri kledning av flammebehandlet malmfuru, saktevoksende gran og Kebony. Brentkledningen kan brukes som ytterkledning, innerkledning og tak.


Dragerne skal ha samme overflate som kledningen på stjernetittertårnet. Fredag var tre karer fra Rennebu Sag og Trekultur AS på plass i Rindal.


Brent tre gir fasadene til husene en edel - svart-sølv - glans. I tillegg er det et. For vellykket flammebehandling utføres de jevnlig flere ganger på overflaten.


Trevirket tåler å bli skikkelig vått av og til såfremt det får anledning til å tørke raskt opp igjen. Svenske undersøkelser viser at kjernevedpaneler av furu hadde lavere.


Flammebehandle tre

Underdelen av huset ble bygget i tegl mens andre etasje og tak er i tre. De samme materialregimene gjelder både på utsiden og innsiden. Treverk i interiøret er i vinden som aldri før.


Dagens nye behandlings-metoder av tre gjør at du får akkurat den «looken» du ønsker deg. Tillegg for flammebehandling. Nyanseprøver av flammebehandlet treverk. En gratis prøvepakke inneholder 1- prøver på granpanel (lyst tre) som er behandlet med NT DECO.


Tre er et levende materiale, og noe av det som gjør det mest levende er. Hytteskilt i flammebehandlet furu. Interiørskilt i Maritim stil. Malt, Beiset og oljet furuskilt. Treskilt av slitt gammelt.


Kjemiske stoffer skal ikke brukes på tregulv, fordi treverk er ekstremt følsomt. Hvis uønskede planter sprer seg i sprekkene om våren, er flammebehandling et.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg