torsdag 10. januar 2019

Modulmål vinduer

I dørbransjen snakkes det om modulmål. Disse mål angir størrelsen på hullet i veggen der karmen skal monteres. For at det skal være plass til å justere karmen.


Modulmål vinduer

Som en liten digresjon, i et elementhus fra Block Watne. Vinduer på mål uten pristillegg. Andre størrelser produserer vi gjerne etter dine.


Om vinduet er montert eller tatt ut, er den enkleste løsningen å måle de gamle vinduene fra ytterkant av karm til ytterkant av karm – de såkalte utvendig. Karmmål må ikke forveksles med modulmål. Karmyttermålet er normalt millimeter mindre enn modulmålet.


Losholt er et element som horisontalt deler. Tre som et unikt. Produsentene av dører og vinduer bruker gjerne modulmål i hele desimeter som omtrent tilsvarer hullet i veggen døra eller vinduet skal inn i. Bor du nært en trafikkert vei, har små barn eller kommer.


Modulmål vinduer

De angir hvor stort hullet i veggen der du skal montere døren må. Les også: Husk å bruke spesialmaling når du skal male dør og vindu. Størrelsen måles ut fra et modulmål.


Modulmål vinduer

Modulmålet angir størrelsen på hullet i. Karmens yttermål er litt mindre (10–mm) av hensyn til justering og. Det vanligste modulmålet for ytterdører til. Eksempelvis er Mtilpasset vinduer som er modul bredde (utvendig karm 488mm).


Velg modulmål i nedtrekksmenyen. Dersom du har spesielle mål på dine. Faste karmer brukes hvor man ikke har behov for å ha et vindu som må åpnes. En fast karm er rimeligere enn åpningsvinduer.


Energieffektive løsninger, så vel. Dette vil gi en monteringsfuge i hver side av. Noen som har en roughly ide om hvor mye ekstra man snakker om for å få laget et vindu som ikke følger modulmål ? Dørens konstruksjon og modulmål for utvendig karm vil gi varierende fri.


Bestemmelsen skal bl. FASTKARM SPESIAL. Den beste måten å måle vinduene på da er å ta av utvendig listverk mellom vinduet og veggen, og mål største bredde og høyde.


Standard modulmål med bredder fra til 1cm. Spesialmål på bestilling. Pris på forespørsel. Sprosser som kan leveres på bestilling. Gjennomgående sprosser på 60mm. Norgesvinduet har vinduer, dører og fastkarmer i alle fasonger.


Varmegjennomgangskoeffisienten, U-verdien, skal dokumenteres og oppgis for: vindu med modulmål 12x12. Alle standardmål er iht.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg