torsdag 10. oktober 2019

Isolere betonggulv i kjeller

Her har vi samlet det du trenger å vite når du skal isolere kjelleren. Dette må du tenke på når du velger gulv og hvordan du skal isolere. Isolere kjellergulv - veiledning til isolering. Gulv på grunn bygges opp med tanke på å oppnå lavt varmetap, god komfort og for å unngå fukt fra grunnen.


Skal kjelleren etterisoleres og innredes, er det viktig å påse at kjelleren er tørr. Om man vil ha en enklere løsning, er det mulig å legge EPS eller XPS på gulv med en. Også når du skal tilleggsisolere kjellergulvet er det flere alternativer : Flytende gulv med bindingsverk.


Denne løsningen gir muligheter for å benytte. Det er i dag ingen isolasjon under gulvene og vi har begrenset med takhøyde. Vi har ikke planer om å pigge opp gulv, isolere og støpe nytt gulv.


Tenkte å legge parkett e. Løsningen fordrer oppgraving. Skrevet av Olle Christer Stenby. Slik kan du etterisolere etasjeskillet mot kald kjeller eller kryperom.


Folk flest vil isolere kjelleren feil. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Yttervegg mot terreng med innvendig og utvendig isolering. Også den utvendige fuktsikringen rundt vegger og under gulv kunne være av varierende kvalitet.


SINTEF Byggforsk gir ofte råd om ombygging og innredning av kjeller i boligrom. Men da kan du samtidig forbedre dreneringen. Fuktsperre i gulv. Den utvendige fukten.


Det kan gå greit hvis kjelleren bare brukes til oppbevaring. Oppå betonggolv uten. Et støpt betonggulv er verken spesielt hyggelig, pent eller varmt. Isolering av kjellergulv med praktisk laminat.


På betong uten isolasjon merkes selv få millimeter isolasjon. Et betonggulv med grei isolasjon blir også lunere med denne løsningen. Kjellergulv må bygges opp med rett fundament for å vare lenge.


Bilde: iStockphoto. Utførelsen passer for gulv med varmekabler. Har en kjellerstue som er beinkald og det er betong under eksisterende golv. Trykkfast isolasjon skal helst legges i to lag med forskutte skjøter, for å unngå.


Overgang mellom gulv og kjellervegg eller innvendige bærevegger, og rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg