fredag 11. oktober 2019

Isolere gamle vinduer

Gamle vinduer og varme hus. Skrevet av Olle Christer Stenby. Vinduene er den bygningsdelen som har mest å si for husets utseende. Det kan være en utfordring å fjerne listverk omkring vinduer.


Hva kan man isolere med? Mange boliger har gamle vinduer og dører, men de trenger ikke nødvendigvis.


Har gammelt hus med gamle vinduer, type yttervinduer som er på året rundt og innervinduer som settes på om høsten og tas av om våren. Har du gamle, utette vinduer som slipper inn kald vinterluft? Foliedekket vindu :Thermocover gir et ekstra lag « vindu » som isolerer.


Isolere gamle vinduer

Jo lavere U-verdi et vindu har, desto bedre isolerer det. Enova anbefaler 3-lags energivinduer med U-verdi eller lavere. Eldre vinduer med. Gir dårligere isolasjon.


Isolere gamle vinduer

Senior kommunikasjonsrådgiver i Enova, Christina Hedin, forteller at isolering mellom to glass, er stillestående luft eller. Har du et gammelt vindu, skal du vite at alle delene kan fikses eller byttes ut. Innervinduer gir bedre isolasjon i hus med gamle ettlagsvinduer.


Begrunnelsen for å. Da kan det være en god idé å skifte ut de gamle vinduene dine med nye. Og det er fullt mulig å oppgradere gamle vinduer slik at de isolerer godt både mot kulde og sjenerende lyd. Men Boro er også.


Isolere gamle vinduer

Vinduer er ofte blant de svakeste stedene når det dreier seg om isoleringen av hus og leiligheter. Spesielt i gamle hus kan de koste store mengder energi og. Over år gamle vinduer kan gi kaldras.


Sjekk om de bør byttes. Hvis vinduene isolerer for dårlig, føles det som lekkasjer av luft. Det har ført til utskifting av mange verdifulle gamle vinduer. Tradisjonelle vinduer kan med enkle metoder oppgraderes slik.


Ved å utbedre gamle vinduer med montering av varevinduer eller ved å bytte. Stort og flott gammelt vindu med innervinduer for vinter isolering. Varmetap til loft og kjeller kan være enda større. Lister for ute og inne kan følge med om ønskelig.


Usikkert på hvor gammelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg