torsdag 13. juni 2019

Gipse tak eller vegger først

Takgipsen må jeg kappe uannsett. For det første så legger man gips i taket før man deler inn i rom. Når du da skal legge gips på vegg så løfter du den opp til taket og skrur. Når du setter to lag gips utenpå hverandre, får du en sterk vegg eller et sterkt tak.


Men hvis du begynner med en hel plate i både første og annet. Gipsplater er helt «døde» og derfor stabile, de verken krymper eller utvider seg med vekslende.


Gipse tak eller vegger først

Gips er dessuten ubrennbart og brukes derfor i blant annet. Hvordan du skrur gipstak. Her får du en utførlig instruksjon om hvordan du skrur gipstak.


En hobbysnekker ligger sjelden og ser i taket, men om du noen gang. På vegger kan platene monteres stående eller liggende. I tak bør platene monteres. Det anbefales Norgips Plan i ytterste lag.


Hvis mulig bør montasjen planlegges. Norges første hus oppgradert til passivhusstandard. Og da takspottene kom installerte mange selv.


Uansett om du skal sparkle et lite hulle eller en hel vegg, det kan være du må gjøre det et par ganger før det blir bra. Norgips sin montasjehåndbok innholder beskrivelser av korrekt montasje av vårt produktsortiment. Ta kontakt med vårt tekniske team dersom du har ytterligere. Monteres mot gulv, tak og vegg samt rundt dør- og vindusåpninger.


Gipse tak eller vegger først

Vær obs på lengde av skruer ved montering av gips ! Plater legges på tvers av første lag og hel limes med Aquapanel Floor Lim eller tillsvarende til første. Sambo lurer på å starte med tak, men er usikker på om gulv eller vegg bør legges først.


KUTT PLATENE: Kutt sideplatene først og pass på at de er like store, skru fast en ramme. MONTER: Monter delen på veggen, pass på at alt er i vinkel. Standard gipsplater brukes innvendig i vegger og tak, som skillevegger og i. Rehab gipser først og fremst beregnet på å limes, skrues eller spikres opp på.


Beregn først et lag med gips over alle vegger og tak. I tillegg må du ha et ekstra lag med gips eller MDF-plater, hva du velger er litt opp til deg.


Med walls2paint er det veldig lettvint å få nye vegger. Skal du bygge et nytt hus eller pusse opp kjøkkenet, soverommet eller.


Gipse tak eller vegger først

De kan monteres direkte på eksisterende vegg, eller rett på stenderverket. Start i et hjørne og fordel ut platene til veggbredden slik at første og siste panelbord blir like brede. Lei av å sparkle, pusse og grunne for at veggen skal bli rett og fin? Fortsatt sverger mange til heltre eller gips, men stadig flere ser i retning av ferdige spon- eller mdf-plater.


Dermed slipper du altså jobben med å sparkle og pusse først. Det er ingen krise om kanten blir litt unøyaktig, det blir skjult av tak - eller gulvlisten.


I likhet med standard gips kan du også få tak i 2cm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg