mandag 18. desember 2017

Isolere kjeller under bakkenivå

Holder på med kjellerprosjekt. Yttervegg mot terreng med innvendig og utvendig isolering. SINTEF Byggforsk gir ofte råd om ombygging og innredning av kjeller i boligrom.


Også den utvendige fuktsikringen rundt vegger og under gulv kunne være av varierende kvalitet. Ettersom kjelleren gjerne er under bakken, gjør den kalde og fuktige grunnen utenfor at det er ekstra viktig å sørge for tilstrekkelig isolasjon.


Ikke bare med tanke. Man må ha tunga rett i munnen for å bo under bakken. Drenering Det må være god drenering rundt kjellerveggen til under. Lyst til å vite mer om fuktsikring og diffusjonsåpen isolasjon ? Diffusjonsåpen isolasjon for alle konstruksjoner under bakken.


Isolere kjeller under bakkenivå

Du er her: Forside. F10) med returperiode år). Som feltmen ingen dampsperre under terrengnivå. EPS- isolasjon av type Isodren (µ = 4) under bakkenivå før nye.


Murvegg i kjeller som er helt eller delvis under bakkenivå som ikke er isolert utvendig eller som ikke er av Leca isoblokk bør ikke isoleres med. Dette er en stor jobb, men det er samtidig en gylden mulighet til å etterisolere. Har du fukt i kjelleren din må du drenere.


Skal du drenere bør du. Kjelleryttervegger. Helst bør hele kjellerveggen isoleres, også over terrenget. Et alternativ er å isolere veggen utvendig bare under terrenget.


For å hindre varmetap fra rommet under, er det enkelt og effektivt å øke isolasjonstykkelsen i. Isolering av vegg i kjeller. Når det gjelder isolasjonsmateriale under bakken er det riktige valget et av.


Isolere kjeller under bakkenivå

Man kan etterisolere yttervegger av mur på innvendig side dersom det ikke er mulig. Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre.


Slik kan du etterisolere etasjeskillet mot kald kjeller eller kryperom. Monter himling i kjeller og gulv (hvis dette er fjernet). Jeg har revet et rom kjelleren, skal innrede på nytt og ønsker å isolere også. Dette er det rommet i kjelleren som er lengst under bakken og har dermed størst.


Isolere kjeller under bakkenivå

VIDEO: Denne veggen skal isoleres innenfra, og isolatøren vil her vise. Platon på innsiden av kjellervegg under bakken, kan utmerket. Det er ikke aktuelt å isolere utvendig på. Hva koster det å isolere en grunnmur?


Jorden omkring kjelleren fungerte som en slags isolasjon mot den kalde luften ute. Deretter må du legge et lag med dampsperre som skal ligge rett under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg