mandag 11. mars 2019

Isolering betonggulv

Isolere kjellergulv - veiledning til isolering. På betong uten isolasjon merkes selv få millimeter isolasjon. Et betonggulv med grei isolasjon blir også lunere med denne løsningen. Mitt problem er at jeg må fore opp gulvet.


Vi ønsker ikke å måtte støpe med betong på nytt, men kun med fiberarmert. Det beste er å ha all isolasjon på utsiden, men siden det innebærer å grave opp rundt. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus.


Isolering betonggulv

Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha. Oppå der skal gulvspon limes og skrues, deretter kommer parkett. Plastfolie på isolasjon er bare aktuelt der mer enn halve veggen er over terreng.


Plasten vil ellers hindre uttørking av veggen. Utvendig isolering. Eksempel på tregolv lagt rett på betonggulv uten fuktsperre. Bordene bøyer og topper seg. Kilde: Fuktskader. Dette gir høyisolerte gulv med svært lang leveti like lenge som. Du må velge en type isolasjon som passer prosjektet du skal i gang med. Skal du etterisolere betonggulv fra oversiden bør du legge et lag som ikke lar. Yttervegg mot terreng med innvendig og utvendig isolering.


Gulvkonstruksjonen bygges opp med isolasjon, fuktsperre og armert betong oppå det gamle. Opp mot 3mm isolasjon og effektiv tetting mot yttervegg er viktige stikkord.


Bruk en bit isolasjon under støpingen for å forme åpningen som kreves mellom veggen og gulvplaten. Betonggulv på grunnen. Concrete floor, step sound 4. Toppsjikt (parkett el. lignende). U-verdi = (43).


Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre. Innvendig etterisolering av murgårder med etasjeskiller av betong har begrenset. Dette har skapt fukt og dårlig lukt i kjeller. Produktet har glatt kant.


Konstruksjonsprinsipp. EPS S inneholder ikke. Den samlede tykkelsen på isoleringen skal være tilpasset gulvvarme. Isoleringens tykkelse skal dimensjoneres.


Isolering betonggulv

Husk også at ofte er problemet manglende isolasjon og vindsperre i overgangen vegg-vindu. Da vil det være effektivt å isolere rundt. Etter isolering legges et lag 2mm plast som fuktsikring. Dette fungerer også som glidesjikt for betongen.


Isolering betonggulv

Den nye isolasjonsplaten gir prosent bedre isolasjon enn forgjengeren. En ny isolasjonsplate isolerer like godt som forgjengeren, til tross for sin. Kan man bruke den uten å dekke med betong eller ubrennbar isolasjon ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg