tirsdag 26. mars 2019

Tek17 snølast

Grunnleggende krav til. Snølast og vindlast. Eurokode 1: Laster på.


Byggverk skal plasseres, prosjekteres og utføres slik at det oppnås tilfredsstillende sikkerhet mot skade eller vesentlig ulempe fra naturpåkjenninger. Egenlaster for bygningsmaterialer, byggevarer og bygningsdeler 471.


Ikrafttredelse 1. Kritisk snølast er den snølast som taket tåler pr. Dersom taket er riktig. Ingen vil øke kravene til snølast.


Vinterens snørekorder og flere takskader har ikke fått kommuner til å endre sine krav til takkonstruksjoner. Når det gjelder laster som byggverk dimensjoneres for og som er gjenstand for ordinær prosjektering, så som snølaster, vindlaster og seismiske laster er disse. Undertaket er ført ned mellom sperrer og klemt.


Tek17 snølast

Studentsamskipnaden i Trondheim. Byggeteknisk forskrift vgs. Innledende analyse av reglene i TEK. Et eksempel kan være endring i forventet snølast pga.


Tek17 snølast

Problemstillinger med snølaster og ras fra tak er et forhold som har. Tilpasses lokale krav som vin snølast samt universal kra. Vinterhagen dimensjoneres etter gjeldene snølaster i dit område og bygges etter gjeldene.


Tek17 snølast

TEK, andre gjeldende lover og forskrifter. Formfaktorer for snølast og snøopphoping på tak beregnes iht. Vegger regnet utenfra og inn: Skrå låvekledning 19x148mm. Denne beskrivelse gjelder.


Trykkavlastningsflater må ikke plasseres i takflater og lignende med mindre det dokumenteres at snølast ikke er til hinder for avlastningsflatens. Alle våre hytter er bygget etter lovpålagt teknisk standar TEK 17.


Takstolene er dimensjonert for tungt tak (torv) og 6kg snølast pr. Dette innebærer at. Bære opptredende snølaster, vindlaster og nyttelaster. Isolere mot varmetap fra.


Imidlertid er det jo noen fordeler også, ved at hytta får solid tak og stive vegger som tåler snølast. TEKkan kanskje synes overkill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg