torsdag 2. mai 2019

Fra panel til slett tak

Har du, som mange andre norske hjem, panel i taket, men ønsker et slett tak og ser etter et annet alternativ enn gips? Hvis du har platetak fra før, er det en liten jobb å få taket slett. Takpanel leveres i gran, furu og MDF.


I så fall kan takplatene jevnes ut med sparkelmasse og armeres med en tynn underlagsduk. Her ser du hvordan. Da har jeg hørt at det er lurest å starte med tak først, så vegger og deretter golv. Har lagt ved et bilde av taket, det er altså malt panel som er helt.


Fra panel til slett tak

Dette vil jeg helst ikke ha - foretrekker slett tak (ikke panel heller). Men hvordan lages et slett tak ? Er det gipsplater? Eller noe helt annet?


MDF-materiale og leveres ferdigmalt Bomull eller foliert hvit. Et annet alternativ er Smartpanel Takplate, her får du ett fint slett tak med struktur i overflaten. I stua vår, som er ganske stor, er det tak -ess plater i taket.


Vi ønsker oss i utgangspunktet et glatt tak, og vurderer derfor å montere. Har et grusomt malt panelet tak i stua. Jeg skal legge nytt, og har veldig lyst på slett gips.


Fra panel til slett tak

Problemet er bare at jeg hører om at gips sprikker. Med de slette veggplatene walls2paint er oppussingen gjort i en fei – helt uten gips, sparkel og tapetlim. Lekende lett å montere veggpanel.


Fra panel med skygge til slett vegg med Roll-on-wall. Skjær rent ved gulv og tak med en skarp. Derfor bør du velge panel i taket. I dag er de fleste norske tak slette, hvite platetak.


Hvorfor ikke løfte blikket og gi taket et løft? I flere epoker har taket vært. Vis alle Tilbehør. Hvit panel til taket inne i hytta. Flere produktbilder. Hvit, innendørs takpanel i furu til. Du kan også finne inspirasjon til hvordan du kan renovere et eldre tak. Himlingen var fra før dekket med gamle Tak -Ess-plater. Slik maler du paneltaket ditt. Taket hang dessuten ikke spesielt godt fast. Det så ikke rett og slett ikke rett ut med det blotte øyet.


Jeg ville lagt på riktig type papirstrimmel mellom gipsplatene, og så hatt en slett vegg-duk. Før du spikrer opp nytt panel eller gipsplater, tenk på hvor du skal ha stikkontakter.


Og da takspottene kom installerte mange selv. Resultatet blir et pent og varig tak, som du kan glede deg over i mange år. Vakkert tak på kort tid.


Fra panel til slett tak

Taket skal ikke ta oppmerksomheten fra rommet, men løfte det. Panelet finnes i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg