tirsdag 13. februar 2018

Hvordan sette sildegarn

Minste tillatte maskestørrelse for botnsette garn (også trollgarn), som vert sette sør for 62°N, er 1mm. Dette gjeld ikkje for fiske etter sild med. Hvordan sette torskegarn? Båtforumet - baatplassen.


Flere resultater fra baatplassen. Etter litt trening ble kastene greie men silda uteble. Nå lurer jeg på hvordan jeg kan få tak i sild selv. Er det lovlig å sette ut garn for å fange sild ? Forskjellig innlegg 24.


Hvordan sette sildegarn

Makrellgarn - Havfiske innlegg 19. Nå skal garn i sjøen settes på meter eller dypere - N247. For å fiske selektivt må du velge settested hvor bunnforholdene er ideelle for. Med uttrykket "snu" garn menes at garnet greies og settes umiddelbart etter trekking.


På tegningen er det illustrert hvordan garnet er flerlags, med både små og. I praksis gir dette deg lov til å sette f. For en nybegynner kan utvalget av. Prøver oss med sildegarn i Navøyvågen nord på Austevoll. Stort sett alltid sild å få i garnet om vinteren.


Tove Margareth fra Baardsen på kaien i Haugesund viser dere en måte å sette et trollgarn på. For mange kan det være vanskelig å forstå hvordan regelverket fungerer. I utgangspunktet er det lov å sette garn hvor som helst, men med en. Letteste måten å sette ut et garn er naturligvis i fra en båt.


Bruk en glatt kasse, bøtte eller garnpinne og strekk garnet. Vi leier en hytte på åremål det også er tillatt å sette garn. Vi har aldri vært borti garn før, men hadde vært artig å prøve.


Dersom du likevel får laksefisk i garnet, må du sette fisken ut igjen. Din hjemmehavn på nettet! Vi satte et torskegarn en garn kveld senhøstes.


Det er mange typer fiskegarn, men de ulike typene har mange. Unngå å sette garn i sterk vind. Trollgarn tipper jeg du skal sette i sjøen? Du kan da oppleve at garna blir fulle av organisk materiale.


Hvordan sette sildegarn

Med Lineout har det endelig blitt enkelt å sette garn og line alene fra båt. LineOut gjør det enkelt å sette fra båter. Garnet eller linen lages til i medfølgende stamp på vanlig måte, montér Lineout på. Det er dessuten best å sette garnene på kveldstid og trekke de om morningen.


Fordelen med en not fremfor garn er at fisken ikke setter seg fast i maskene siden de er så. Elever studerer hvordan ørreten oppfører seg (foto: Karstein Erstad). Sett garnet i strømretningen.


Hvordan sette sildegarn

Flyndre og annen flatfisk er god og mager matfisk, som kan bli til lekre middager på varme sommerkvelder. Utgangspunktet er at det er strengt forbudt og straffbart å sette garn etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg