onsdag 4. juli 2018

Grunne for tapetsering

Guide til grunning – før tapetsering. Vet du når det er nødvendig å grunne før du tapetserer ? Her får du guiden som hjelper deg. Det er ikke nødvendig å grunne vegger som skal tapetseres. Det er lettere å tapetsere på et sugende underlag, og det gjelder i utgangspunktet all slags.


Grunne for tapetsering

Jeg pusser opp et rom i ledige stunder og har fjernet gammel tapet med steamer. Har sparklet og pusset og skal tapetsere. Må jeg grunne først. Men du må også huske å grunne veggen i tapetens farge.


Unnlater du å grunne, vil du kunne se sparkelskjøter og annet gjennom tapetet. Man bør alltid grunne med en tapetgrunning som gir en god base for sparkling og tapetsering.


Videre kommer det an på hva slags tapet det er. En ikke vevet-tapet,. Det er fagmessig riktig å grunne etter skraping og sliping, altså før sparkling, men.


Grunne for tapetsering

Til avfetting og matting før maling eller tapetsering bruker du et kraftigere. IKKE SÅ VANSKELIG: Å tapetsere er nok for mange forbundet med mye.


Når du skal tapetsere, er forarbeidet alfa og omega. En veiledning for deg som skal tapetsere selv. Ved tapetsering med tapet med sterk farge, anbefaler vi å grunne med tilnærmet lik farge som tapetet.


Stefan Wahlberg, malermester hos. Hvis underlaget er et tapet med sterke farger, må du først grunne hele veggen en. Det er også en fordel å grunne slik at limet suger jevnt og ikke gir problemer med heft senere.


Grunne for tapetsering

Kan man tapetsere oppå gammel tapet? Svaret er ja, men kun i noen. Dette gjelder også hvis du skal tapetsere med papirtapet eller tekstiltapet. Da bruker du «Jotun – grunning før tapet», sier Christensen.


Har du nye gipsplater eller lignende som i tillegg er sparklet, bør du imidlertid alltid grunne disse med en silkematt akrylmaling, skal vi tro. Forberedelser er nøkkelen for å få det perfekte resultatet når du tapetserer. Når det kommer til tapet har Roar Aune hos Fantasi Interiør klare tanker om når du bør grunne, men påpeker samtidig. Grunning før tapetsering.


Har vi eit mørkt tapet som vi set opp på ei kvit grunning, vil den minste glipe mellom tapetlengdene synast svært godt. Er derimot grunninga i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg