tirsdag 10. juli 2018

Lysåpning vindu

Lysåpning vindu

Vi anbefaler derfor at du måler bredden først og deretter høyden. Har du et eksisterende vindu tilgjengelig i en vegg, fjerner du eventuelle lister og fôringer rundt vinduet og karmen og måler vinduets ytterkarm i bredden og i. Vi har Trenor vinduer og holdt. Brukes modulmål i hele huset, vil lysåpning og modulmål være det samme.


Et annet navn for. Slik måler du dine vinduer og dører. Om vinduet er montert eller tatt ut, er den enkleste løsningen å måle de gamle vinduene fra ytterkant av karm til ytterkant av. Dette kan være et vindu, balkong, rømningsstige eller utvendig trapp.


Leilighet på et plan. Her er det litt forskjellige regler gjeldende alt etter hvilken etasje. Du har kanskje ikke tenkt så mye over det, sånn egentlig. Men, hvilken betydning har egentlig vinduer og dører for deg, og meg?


Ta bort lister, utforinger og vindusbrett for å måle lysåpning. Målene oppgis alltid i bredde x høyde. Swedoor Tradition 03. Lysåpningen er fra stender til stender og losholt til.


Lysåpning vindu

Dør i massiv furu. Hullmålet eller lysåpning. For å være sikker på at du får riktig mål på ditt vindu er den enkleste metoden å måle det gamle vinduet fra karm til karm, utvendige karmmål. Summen av bredde og høyde må være min.


Underkanten av vindu må. Pris gjelder dørblad ekskl. Kompakte innerdører. Dette er nettomål for lysåpningen i vinduet når rammen er helt åpnet i sidehengslet stilling. Ut fra dette er minste. For montering av vindu med ekspanderende isolasjon, se side og 8. Rømningsvindu i bygning i risikoklasse kan ikke være mer enn m over planert terreng. Det bør være minst ett vindu for hver 1mbruttoareal. Vinduet kan snus helt rundt. Mine vinduer kan åpnes uhindret.


Lysåpning vindu

Med vindu forstår man nå som regel en selvstendig konstruksjon bestående av den omfattende vinduskarm, evt. Det er mulig å eftermonter. Ved skråstilte vegger på omtrent grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg