torsdag 23. august 2018

Skjøte asfaltplater

Bruker asfaltplater til å lage luftespalte i garasjetaket før isolering. Hvilken teip bør eller kan jeg bruke i skjøtene og endestykkene? Det er ikke brukt vindsperre i konstruksjonen utover asfaltplater. To ting asfaltplatene skal ha klemte skjøter ellers lekker huset som en sil.


Som ekstra sikring i skjøter mellom platene kan man benytte Hunton Tape og primer eller diffusjonsåpen pappstrimmel som klemmes under lekter. Tape eliminerer ikke behov for spikerslag i skjøter og bruk av klemlister. Tape er ment å brukes i tillegg til klemlister for å sikre optimal tetthet.


Plater fungerer optimalt som vindavstivning, men vil gi mange skjøter som ikke er. Dobbel vindsperre, gjerne ved bruk av asfaltplate og duk, brukes ofte for å. Hunton Vindtett er markedets mest benyttede vindsperre og sikrer boligen mot fukt, trekk og kulde. Laget av restkapp fra PEFC- miljøsertifisert skog.


For å oppnå tilstrekkelig vindtetting skal det brukes tape over alle skjøter. Det anbefales å benytte minimum 23xmm lekter. Asfaltplate med skarp kant. Benyttes som vindsperre i både tak og veg både i nybygg og i rehabilitering.


Icopals tettesystem består også av rørmansjetter og en dobbeltsidig butyltape for skjøte i vind- og dampsperrer. Om Icopal Icopal utvikler. For tetting av skjøter og hjørner i GU gips og asfalt vindtettplater.


På lager hos varehus. Produksjonsprosess. Brukes som regel i kombinasjon med en vindsperreremse for å tette detaljer rundt vinduer, hjørner osv. Skjøter skal klemmes med.


Skjøte asfaltplater

Løsninger med få skjøter gjør det forholdvis enkelt å. Rulleproduktenes store formater gir også minimalt med skjøter og reduserer bruken. Og at 18mm asfaltplater er bedre enn 12mm.


Men dette finner jeg ingen. Lange plater er fint, for skjøter i asfaltplater er et svakt punkt.


Skjøte asfaltplater

Hvis du likevel må skjøte, bør skjøtene plasseres så høyt opp på veggen som mulig og ligge på et spikerslag. SINTEF Byggforsk n Ikke inntrukket dampsperre n Tetting rundt el. Krever nøyaktighet n Klemming av alle skjøter. Det være seg styrofoam, asfaltplater, eller fiberduk i bunn og materiale til å lage hulkilen slik.


GU-gips som en ekstra fuktsikring og. Da blir det utlekting på tømmer, isolasjon, asfaltplater og utlekting for lufting. God lufttetthet krever at skjøter i dampsperre og vindsperre er tette.


Skjøte asfaltplater

Det gjelder også overganger til andre bygningsdeler som vinduer og ved gjennomføringer i. Det skal kubbes bak skjøter på asfaltplater. Det finnes lettfattelige bøker om. I Norge produseres asfaltplater av Hunton Fiber AS på Gjøvik. For å få et bra vindtett sjikt med papp er det viktig hvordan skjøter og.


Endeved i liggende kledning, som f. Beslagsløsninger mot andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg