fredag 3. august 2018

Underlag varmekabler

Underlaget har mye å si når du skal legge varmegulv. Gipsplate har tidligere vært mye. Varmekabel på masterboard. Hei, jeg har en kunde som skal ha varmekabler i kjelleren.


Masterboard plater er et bra underlag for varmekabler på. Planen til kunden var å legge varmekabelen direkte på betong gulvet, deretter ha. Jeg har ett spongulv som jeg skal legge varmekabel og flis på. Vet tidligere så ble det lagt masterboard under.


På betonggulv bruker du primer. Nexans Norway sine produkter. Frilagt varmekabel skal monteres på ubrennbart underlag med en tykkelse. Viktig med riktig underlag.


Uansett hvilket alternativ du velger er det viktig å ta hensyn til underlaget. Utlegges på brennbare underlag før montering av varmekabler.


Gir nødvendig byggehøyde for brannsjikt og stivhet for tregulv med bjelkeavstand på cm. Valg av gulvunderlag er viktig når man skal ha gulvvarme. Fjern løse materialer og restbiter. Slip, fres eller blås gulvet.


Belegningsstein er dekorativt, men koster mer enn asfalt. Med eller uten varmekabler ? Om vinteren kan snø og is i oppkjørselen være en utfordring for mange. Særlig med lavtbyggende overdekning. Mange har fått lagt skjult.


Underlag varmekabler

Her kan du se hvordan du enkelt legger varmekabler og varmematter. Abonner på vår kanal. Fliser eller lignende. Membran ( kun for våtrom).


Produktet består av underlag som består av trinnlydsplater som har fått spesialbehandling. Primer (blandes 1- kun for våtrom). De har spor til varmekabler og et belegg av.


Underlag varmekabler

Ta hensyn til limprodusentens krav til primer for slike underlag. Gamle limrester på underlaget. Godkjent som underlag til varmekabler. På treunderlag sparkles det med Lataflyt et sjikt på ca.


Underlag varmekabler

En påstøp er et gulv som er støpt på bærende underlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg