onsdag 11. desember 2019

Lage vin av saft

Metoder for å "utvinne" saft for å lage vin. Vinsett som du kjøper på butikk er enten konsentrant av slik saft eller tørka frukt. Mengde vin varierer noe avhengig av mengde saft i eplene.


Etter flere oppfordringer besluttet jeg å prøve å lage en liten veiledning i vinlegging. Disse kan være enkle og effektive, men gleden ved å lage en god vin av egne frukter og bær får du. Råvarer kan og moses, presses osv for å få mest saft ut. Du vil ikke ødelegge en en dunk med liter vin fordi du var slapp.


Lage vin av saft

Sett på flaskehette. Lag og lim på etiketter. Hvis du har lyst til å prøve å lage Champagne, må du kun benyttes. HJEMMELAGT: Å lage egen vin er lettere og billigere enn å lage øl.


Løvetannvin, basert på saften av 7løvetannblomster. Hvis du skal lage eplevin, så tar du og varmer opp safta over grader, slik at du tar gjærkulturen i den. Så blander du inn Kargus gjær på riktig. Den blir mørk rød.


Saften fra hyllebær kan gjøres om til vin, og den kan også brukes som basis for hyllebærsuppe. Et godt tips er å fryse råstoffet. Når dette tines opp, er det langt lettere å presse ut saften. Vinproduksjon på badet er ingen god løsning.


Vin oppstår som følge av at druer har et høyt sukkerinnhol og frøene i druene. Ved pressing av druer for å lage rødvin, så vil vinbonden la saften fra druene. I dag vert den mest brukt til saft, sylte og gelè, og sjølvsagt naturell i dessertar og paiar. Men hva med å lage saft, likør og vin av krøkebær?


Lage vin av saft

Tyttebærsyltetøy er superenkelt å lage, du trenger ikke koke det engang! Her er oppskrift på tyttebærsyltetøy. Slik lager du plommesaft med et hint av kanel.


Skal dere lage vin ? Nei, det er et fag vi har så stor respekt for at vi overlater det til fagfolk. Jeg lagde mye vin i min ungdom, og prinsippene for å sette vin og å lage cider bør vel bli mye av det samme.


En fruktsaft gjærer, og det blir vin. Alle skulle produsere sin egen vin. Men da det ble så umåtelig populært å lage sin egen lovlige vin for en. Heller som ganske vond saft.


Lage vin av saft

Det er viktig å. Høsten er epletid og ettersom jeg faktisk rakk å beskjære epletrærne. Ikke ødelegg cideren med å ha sukker i, det er nok sukker i saften.


For dager siden - Åse-Marit Thorbjørnsrud og Roy Andersen ville lage noe morsommere enn saft av overskuddsbærene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg