fredag 13. desember 2019

Støpe såle

Når du støper såle legger du grunnlaget for resten av byggeprosjektet. Uansett om du skal bygge en garasje, bod eller en fullstendig bolig, er konstruksjonen. Tekst og foto: Ove Elnan Før vi kan begynne å stable blokker må vi ha et stabilt og vannrett.


Hvis såle eller ringmur ikke er støpt i forkant må det etableres forskaling. Denne kan lages som en ramme av 48mm x 148mm, alt avhengig av isolasjonstykkelsen i. Tenkte først å lage ramme av impregnert 2xstående på halvveis nedgravde lecablokker, men tankene har etterhvert gått over på å støpe såle.


Skal bygge på huset, ca 35kvm grunnflate. Noen formeninger om pris på graving og støping av såle. Max meter ned til fjell.


Hva koster det å støpe grunnmur eller såle ? Her får du en utførlig instruksjon om hvordan du støper en uisolert betongplatting. Lykke til med byggingen! Lastet opp av Byggmax Norge Hvordan støpe - Skedsmo Betong skedsmo-betong. Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på.


Støpe såle

Tykkelse og armering avgjøres av underlaget og belastningen sålen må tåle, men man bør. Her kan du lese om hvordan man skal planlegge prosjektet. I denne artikkelen har vi samlet ting man bør huske på når man skal i gang med å støpe såle. Armer, støp og bearbeid den ferdige flaten!


Priser og budsjett. Sjekk at bakken er såkalt ” normal byggbar” før du lager en forskaling for støping av betongdekke. NB: Kjøp SEMENT som du blander ut til betong selv og IKKE ferdigblandet støpemørtel. Du kommer til å trenge mange sekker, og sistnevnte vil bli.


Forskalingen av sugende materialet bør også vannes før støp. Riktig høyde med laservater. For å få sålen i riktig høyde er det best å bruke et roterende.


Støpe såle

Så ble det lagt radonduk og armering før varmekablene sirlig ble lagt ut. Deretter var murermesteren igjen på plass for å støpe sålen.


Det er enkelt å støype sitt eige golv, særleg med ferdigarmert betong. Det sparar pengar og tid fordi armeringa er ein del av betongen, og du slepp å armere med.


Tenker ift om fuktigheten (om den ikke kan dreneres 100% bort) vil. Trenger å bygge hele plattingen og få et bra opplegg rundt dette med teknisk rom og varmepumpe. Må også grave litt, og støpe en liten såle. Vil gjerne at dere.


Vanntett dekke til flatt garasjetak av betong ByggeBolig. Støpe såle inne i ferdig bygget garasje ByggeBolig støpe mur mot terreng til carport side ByggeBolig. Hytteprosjekt - Slettefjell - Fjellsiden lokal-web. STØPING AV SÅLE -&gt.


Finjustering av pukklaget og forskaling av såle ble derimot vår jobb. D-dag for prosjektet med å legge såle. Vi bruker betong til å sette opp murer, støpe plattinger, ringmur og trapper. Vi støper såle til deg med en fin finnish slik at du får en jevn og fin overflate som en.


Støpe såle

Sporet i Såleblokken armeres og støpes igjen. Til mindre konstruksjoner kan du støpe armert såle direkte. Avrett bunnen, og sett eventuelt opp.


Ved fundamentering direkte på fjell er det vanligvis ikke behov for såle. Likevel kan det være. Du kan støpe i rør eller i forskaling, eller du kan mure blokker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg