tirsdag 16. januar 2018

Dimensjonering for snølast

Hvor store snølaster en bygning er prosjektert for å tåle, har variert opp gjennom tidene. Snølaster på mark som. Nye bygninger skal dimensjoneres for en snølast som i gjennomsnitt forventes å inntreffe kun hvert femtiende år. Teknisk forskrift henviser til Norsk standard som.


Dimensjonering er å finne riktig dimensjon på for eksempel en stålbjelke eller en. Forutsetninger: Sperrer med opplegg på yttervegg og mønedrager. Det er rimelig å anta at kritisk snølast på tak tilsvarer de snølastene på.


LASTBEREGNING er et program for beregning av snølast på tak, eller vindlast. Dette finner du også i Byggforskserien 471. Dette regnearket beregner snølaster i hht. Regnearket beregner dimensjonerende lastesituasjoner for pulttak, saltak, sagtak.


Dimensjonering for snølast

For dimensjonering av horisontale skiver gis. Ved dimensjonering benyttes partialfaktormetoden etter NS. Hvor er snølast på tak,er snølastens formfaktor,er.


Denne masteroppgaven omhandler snølaster på flate tak og saltak. Dette bør tas hensyn til når man skal dimensjonere for snølaster med. Skulle det oppstå.


Dimensjonering for snølast

Veiledende maksimale spennvidder (m) for terrassebjelker med kvalitet C24. Siden snølast noen steder er den største ytre lasten som bygninger dimensjoneres for, så har vinteren også ført til at mange tak har kollapset. Jeg gjennomfører dimensjoneringen i bruddgrensetilstanden. Krav: Innfesting skal beregnes av Tata Steel og vises i legge- plan.


Nødvendige tykkelser, avhengig av karakteristisk snølast på mark. Formfaktor for snølast 8 flatt tak.


Merk at dimensjonering for (oppadrettet) vindsug kan være dimensjonerende, spennvidden vil da være mindre fordi taket. Kapp opp spiler til tak.


Regler for beregning av laster, dimensjonering av aluminium, stål og betong er. Tak over innglassede balkonger skal dimensjoneres for egenvekt, snølast og. På slike tak bør det måkes når snødybden overskrider m. Selv på gamle hytter fra 70-tallet.


Dimensjonering for snølast

Rapporten inneholder dimensjonering av de plasstøpte. ORDINÆR TRELAST OG TERRASSE. Velg styrkeklasse og senteravstand mellom bjelker. Maksimal lysåpning (spenn) beregnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg