mandag 12. mars 2018

Garnfiske ørret

Garnfiske ørret

Garn og utfisking. Min erfaring er at det også er mulig å slanke og høyne kvaliteten på bestanden i større vann. Dette skyldes at ørreten ofte er.


Et vanlig ørretgarn står helt fint i vannet uten. Når jeg setter ørretgarn, og det har jeg lært av en lokal småbruker som hadde garnfiske som. Har man ikke garn, kan det bli litt kostbart.


Et ørretgarn koster gjerne ca 2kroner, og man trenger gjerne et par stykker, helst med ulik maskevidde. Dersom du likevel får. Fritidsfiskere kan fiske i sjøen etter laks, sjøørret og sjørøye med stang og håndsnøre hele året, og de trenger ikke betale avgift for å fiske. Vil kjøpe meg ørretgarn.


Noen som har anbefaling av gode garn og hvilken. Hvilken type garn bør jeg bruke ? Nei til garnfiske etter sjøørret. Torpa fjellstyre selger kort for garnfiske i Synnfjorden.


Her finnes ørret og sik. Muligheter for leie av robåt. Tove får bli med grunneier Morgan og sette garn i Ramsvann.


Garnfiske ørret

Forskrift om fiske etter innlandsfisk med garn m. Innlandsfisk er alle andre fiskearter i ferskvann enn laks, sjøørret og sjørøye. Innsjø omfatter også begrepene vatn og tjern. Utvisning er en.


Skal du fiske eller få fisk? For mange Skjåkværar er det mataukfiske som gjeld – det er lange tradisjonar for garnfiske etter ørret i Skjåk, og den gjeld framleis. Hva gjør man med all fisken man får i garn fra uttynningsfiske?


Koser seg sammen med barna og pannestekt småørret, eller så har du nok ei katte. Utgangspunktet er at det er strengt forbudt og straffbart å sette garn etter sjøørret, eller ta sjøørret som uforvarende har gått i et lovlig satt garn. Men ingen regel uten unntak: Barn har ikke gratis fiske av laks, sjøørret og sjørøye i vassdrag. Regelverk for fritidsfiske med garn.


Du har lov til å sette opptil 2meter garn. Etter lovverket skal all anadrom fisk (laks, sjøørret og sjørøye) settes ut igjen. Reglar for garnfiske.


Garnfiske ørret

Det er forbode å fiske etter laks eller sjøaure med garn. Ved fiske i sjøen er det ei plikt å setje garnet slik at det ikkje fangar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg