tirsdag 16. april 2019

Støpe støttemur

Støpe støttemur

Jeg skal støpe en støttemur som forlengelse av grunnmuren (Leca) på huset. Hvis du ønsker en mur i hagen din kan du velge mellom støp eller ferdige blokker.


Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange. Enkel muring og støpearbeid i hagen kan du gjøre selv. Det er morsomt, og du kan spare en del penger på egen innsats. Lover og regler for bygging av mur.


Når du skal støpe for eksempel en grunnmur, trenger du en ramme som. Noen skal kun støpe en støttemur, mens andre planlegger å støpe fundament til en.


Selve monteringen av en støttemur med støpte betongelementer, eller naturstein er som regel en relativt enkel jobb de fleste selvbyggere kan mestre. Håndverkeren Björn Christiernsson vender tilbake i serien Bjørn bygger bo for å støpe en støttemur der målet er å skape en vakker og tydelig avslutning på.


På bildet gjenstår det å montere nederste sidebord og de vertikale jernene som skal forbinde såle og mur. U-blokk over dører og vinduer ved å legge den med "rettsiden" ned og armere og støpe igjen.


Støpe støttemur

Spor til horisontale armeringsjern. Denne kan kjøpes ferdig, men mange velger å støpe en såle selv. Arbeidet med støttemuren begynner i et hjørne. Benytt snorer og la første skift.


Vertica mur er en stilren støttemur med store rektangulære blokker. Forskalingsblokk erstatter tradisjonell forskaling ved støping av grunnmur, ringmur. Vi skal sette opp en støttemur i hagen, for å hindre utrasing i en skråning ned mot gårdsplassen. Har vurdert å mure med leca splittblokker eller.


Ferdig mur har en tilnærmet styrke som stedstøptmur. Vet du hva som er hva? Sørg for at armering fra for eksempel fundamentet stikker opp i forskalingen før søylen støpes. Du mener kanskje at jeg kan fylle over den indre delen av sålen (den støpes jo først) før jeg støper muren helt opp?


Utfordringen blir da å fjerne. Muren vil bli ca. Norges ledende nettbutikk for salg av støttemur og andre steinprodukter til ditt. Når dette er gjort avrettes rennen med enten å støpe, bruk av sålebjelke eller.


Dette prosjektet innebær å støpe mur i en skråning bak huset. Prosjektet omfattet at vi måtte forskale og støpe en støttemur som var forankret til noe fjell og noe.


Støpe støttemur

Rådyrveien borettslag: Forskaling, armering og støping av plassbygde støttemurer og trapper. Den vanligste muren er nok støttemuren i enden av tomta, den som grenser. Garasje, grunnmur, ringmur, forstøtningsmur, skillevegg, fundament ? Denne anvisningen viser hvordan man setter opp små skille- og støttemurer som.


Med støttemur slipper du forskaling og tungt støpearbeid. Størrelse og vekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg