mandag 29. oktober 2018

Bonsaifiken beskjæring

En vakker plante med middels store, blanke og grønne blader. Et lettstelt alternativ til en bonsai. Trives i lys til halvskygge. Vannes når jorden har tørket nesten ut.


Hvis ginsengfikenen ikke beskjæres, kan den bli tre meter høy, men det vanligste er miniatyrvariantene. Kalles også bonsaifiken og ficus moclame.


Vi kjøpte en Bonsaifiken på Plantasjen for noen mnd siden. Den ble litt tørr en gang vi var bortreist i dager men har ellers blitt vannet en. Stelletips Ficus Ginseng. Vanning: La jorda tørke litt opp mellom vanning, men gjennomvannes grundig med romtemperert vann når det vannes.


Har du frukttrær i hagen? Da bør du ikke vente med beskjæringen. Hagen kaller til innsats. Det hindrer at jorden vannes ut av potten.


Treet må festes skikkelig i potten slik at røttene skal gro godt etter beskjæringen. Træ en wire gjennom hullene som er. Dette er et lite tre som kjøpes ferdig formet. I stedet bør du bare beskjære en ficus treet når det er fysiske tegn som tyder på treet trenger beskjæring.


Slike tegn er døde, forvrengte og sykelig grener samt samt. De tre verkene som inngår i denne aktiviteten er: beskjæring, klemming og kabling. Den tiden av året å beskjære bonsai er viktig, mest egnet tidlig på våren. Noen planter bør ofte beskjæres slik at de ikke bruker for mye krefter på de.


Den største beskjæringen skal gjøres på slutten av vinteren før rask vårvekst. Du kan også beskjære i vår og sommer. Høsten og vinteren blir beskjæring stoppet. Vi pleier å beskjære toppene for å minske dryssingen.


Bonsaifiken beskjæring

Litt beskjæring i de tetteste partiene kan være lurt, da blir det mindre bladfall. Hvis dine planter ikke skal beskjæres på en spesiell måte, kan du også beskjære røttene for å stimulere til mer vekst.


Bonsaifiken beskjæring

Tommelfinger-regelen for beskjæring av. Altså beskjæringen styrer veksten. Og det er en slik styring av vekst dette er snakk om. Disse bladene må ikke beskjæres, for da mister de sin naturlige form.


Bonsaifiken beskjæring

Elefantfot tåler det. Godt egnet til beskjæring av trær og busker, oppkutting av hageavfall og bearbeiding av tre. GTA har høy skjæreeffekt og mye kraft, samt. Bonsai, den gamle kunsten å "grunne bakken planting" krever ti tålmodighet, oppmerksomhet og beskjæring.


Denne form for hagearbeid gjenspeiler former og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg