mandag 1. oktober 2018

Kompakt tak massivtre

Tak med massivtreelementer kan bygges som kompakte (varme) tak eller som lufta (kalde) tak. I arbeidet med dette prosjektet har vi erfart at det. Denne anvisningen viser oppbygning av kompakte flate tak og kompakte skrå tak. Anvisningen beskriver: – taktyper og bruksområder.


Ved å nytte massivtre som takkonstruksjon i kompakt - tak kommer alt organisk på konstruksjonenes varme side. Dette bidrar til at bygghøyden. Jo mindre fall på taket jo mer aktuelt med kompakt - tak (varmt tak).


Ved bruk av massivtre kommer alt organisk materiale på konstruksjonens. Elementer i massivtre kan utgjøre vegger, sjakter, dekker eller tak i et bygg. Flate tretak kan med fordel bygges som et kompakt, uluftet tak, men da må.


Kompakt tak massivtre

Todelt veggløsning med innvendig bærende massivtre og stender. Ypperlig i takkonstruksjoner, gjerne som kompakttak som er raskt, kostnadsbesparende og lavtbyggende. Taket er flatt og kompakt.


Billigere i innkjøp enn sandwichtak. Kompakt tak på massivtre. Massivtre er spesielt godt egnet ved bygging av kompakte tak. Større takflater anbefales bygget som kompakte tak.


Kompakt tak massivtre

Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og. Bygget har en kompakt form. Deretter ble taket tekket, og yttervegger og galvheiser montert.


Rettvendte tak er den mest utbredte typen av vanlige kompakte tak, men i. På massivtreelementer eller taktro av tre bør man bruke en fiberduk av. Feltstudie av et robust kompakt tak med luftekanaler i isolasjonssjiktet og økt.


Fukt i kompakte tak (fase 1). Tak basert på massivtreelementer. Luftede tak og kompakte tak er to alternative takutførelser. Valg og riktig utførelse av dampsperren er like viktig i luftede tak.


Kompakt tak massivtre

Oppdatering til massivtrevegger. Figur Skisse for rettvendt kompakt tak Kilde: BKS 525. Beregningsoppdrag.


Fukttekninsk analyse av kompakte takelementer med WUFI 2D - bruk av massivtre og limtre som bærekonstruksjon i kompakte tak. Vegger over terreng – massivtre. Det er et rent trebygg med en kombinasjon av bindingsverk, massivtre og limtre. Det strider imot alle anbefalinger å bygge et kompakt tretak, sier Trygve Karlsen.


Nå er nybygget i massivtre offisielt åpnet og tatt i bruk. Skolen har prefabrikerte sjakter i kompaktelement og prefabrikerte. Kombinasjon av skjelett i limtre, massivtre i vegger og tak og betong i underetasje. Slike tak egner seg bedre med kompakt torvtak.


Som vist på tegning kan noe av isolasjonen legges under tettesjiktet. ROCKWOOL MARKPLATE benyttet under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg