onsdag 10. oktober 2018

Hva slags tak på bad

Hva slags tak på bad

Jeg skal pusse opp badet og lurer på hva som er best å ha i taket. Er det gips, litt redd for at den blir for fuktig, eller kan man bruke MDF som ser. Vi skal restaurere et gammelt bad og lurer på om vi skal bruke panel, panelplater, sponplater eller gipsplater i taket ? Hva tåler fukt best over litt.


Her er buskelisten du bør ha ved planlegging av nytt baderom. Taket regnes ikke som våtsone, og kan males i hvilken farge du ønsker med. Ved å lage en helt tett forsegling i taket over badet, med materialer av god kvalitet, garderer du deg mot eventuelle fuktskader som det våte.


Hva slags tak på bad

Uansett hvilken plate man velger å benytte skal de alltid påføres membran i våt sone. Gulv, alltid våt sone.


Denne veiledningen omfatter ikke konstruksjon av gulv i. Jeg bygde nytt bad sist sommer, med seks spotter i taket. Det er påtagelig mye damp på badet etter en dusj, mer enn hva jeg anser som normalt. Vær også bevisst på hvilken membran som benyttes. På et bad hvor taket ikke er malt med våtromsmaling, vil platene etter hvert svell, og mugg og sopp vil begynne å gro over takplatene.


Er du lei slette vegger av gips? Veggpanel kan du enkelt montere rett på stenderverk, og du kan også male over med hvilken farge du selv måtte ønske.


Vi har et veldig lite bad og jeg ville ha fliser på taket pga fukt. Ubehandlet trepanel på bad? Har planer om å legge panel i taket på badet. I en bok jeg har står det.


Det er mye å ta stilling til når et nytt baderom planlegges. Et eneste feil slag og du har slått den skjøre plateskjøten i filler og må vrake plata. Da vet du alltid hva som er skjult hvor.


Hva slags tak på bad

Så, hva bør man tenke på før man fikser på badet ? Velger du å renovere badet skal du sørge for at det lever opp til lovkravene, det. Gamle bad har ikke membran, derfor kan du ikke dusje rett på gulvet.


Bytte toalettsete. Male vegger og tak. Bruk maling som er egnet for baderom. Vurderer du å male bad ? Her får du tips om hvordan, farger på badet, gulv og tapet.


Se her hvordan du maler vegg på bad, panel på bad og tak på bad. Farge: Eggehvit NCS. MDF TAK VÅTROM godkjent for rom med høy fuktighet.


Hvis du skal bryte brannskillet, som å gå gjennom vegger, tak eller gulv hos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg