torsdag 4. oktober 2018

Dampsperre tak mot kaldt loft

Det Rolf spør om er tak mot kaldt loft. En stor andel av norske trehus har skrå tak over kalde luftede loft (se fig. 2).


Slik at taket blir da slik- Takess plater som jeg skal sette opp-fuktsperre-plank- drager med isolasjon imellom. Har eg forstått dette riktig? Utettheter i etasjeskillet gjør at fuktig luft finner veien opp på kaldt loft. Hvis boligeier etterisolerer opp mot kaldloftet uten at etasjeskillet er.


I vegger og tak på nyere hus er det som regel en dampsperre, det vil si tykk plast. Tak med kalde luftede loftsrom er en mye benyttet konstruksjon som man har gode. Det kjenner du fra dugg på speilet i et kaldt badeværelse når du har tatt deg en dusj. Dampsperren sikrer huset mot fukt, sopp og råte.


En godt utført etterisolering mot kaldt loft vil du fort spare inn ved reduserte. En dampsperre kun i taket vil øke fuktbelastningen på veggene og omvendt. Innfelte downlights i tak mot kaldt loft kan være en kilde til store varme- og.


Når du skal isolere et tak med kaldt loft har Glava Isolasjon gode produkter og løsninger. Her er dampsperren vist som inntrukket løsning på vegg og i himling.


Det øverste isolasjonslaget mot det kalde loftet kan ha papir på overflaten for å. Etterisolering av etasjeskillet mot kaldt loft med trefiberplater. I denne erfaringen ble det ikke brukt dampsperre eller dampbrems på varm side. Som andre skrå tretak i kaldt klima, må tak med kaldt loft luftes av to grunner.


Kalde tak – skråtak– har utvendig nedløp og må derfor ha lufting under tekkingen. Prinsippskisser for kalde tak. Loftet til venstre er ikke luftet, luft kommer inn. DAMPSPERRE : Manglende dampsperre på undersiden av.


Dampsperre tak mot kaldt loft

Loft har helt eller delvis skrå vegger dannet av taket. Med kaldloft menes. Hvis det ikke er tilfelle for ditt tak, kan du ende opp med en del uheldige. Du vil gjøre huset bedre rustet mot brann.


Anvisningen beskriver oppbygging og detaljer for etasjeskillere mot det fri, etasjeskillere mellom oppvarmede rom og etasjeskillere mot kaldt loft. I etasjeskillet mot kaldloft ligger et tynt plastdekke rett over takpanelet.


Dampsperre tak mot kaldt loft

Dersom loft skal innredes senere, og bli stående kaldt, legges det dampsperre i tak mot loft. I kjeller: Ved kjeller delvis under og over bakkenivå, monteres.


Dampsperre tak mot kaldt loft

I takkaken, beskytte treelementene i takrammen mot utseendet til sopp og for tidlig svikt. Sørg for at vindsperresjiktet føres langs taket til minimum 200mm over ny.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg